25. mai, 2016

Useriøse behandlere / hvordan finne en seriøs behandler

Så denne overskriften i Aftenposten/nett i dag: "Hun overførte 1 mill til spåkona og forlot mann, barn og barnebarn. Alt på spåkonas ordre". Nå abonnerer ikke jeg på Aftenposten, så jeg har ikke lest mer enn overskriften.
Og jeg leste på bloggen til Elisabeth Gimsøy (hun vant "Jakten på den 6. sans" både i Norge og internasjonalt) som skrev om en healer/sjaman som hadde sagt til en klient at klienten ville komme ut for en ulykke, få psykiske problemer i etterkant, og han hadde også sagt hvor gammel klienten er når hun dør.
Begge deler får meg til å grøsse.....

Man har et STORT ansvar når man er "spådame" eller healer/sjaman. Og begge disse eksemplene viser at aktuelle behandlere ikke har etikk og moral på plass.

Hvis man går ut i offentligheten og tilbyr folk hjelp i form av å være "spådame" eller healer/sjaman, hvorfor skal man da skremme dem og/eller skaffe seg makt over dem?
Det er mulig jeg er naiv, men jeg har alltid ment at intensjonen skal være å hjelpe de som tar kontakt. I disse to tilfellene er det ingenting som tyder på at klientene har fått hjelp - heller tvert om.

Mange av de som kommer til meg, ser på meg som et siste halmstrå til å kanskje få hjelp. En del av dem har vandret fram og tilbake i helsevesenet, og har kanskje fått beskjed om at de bare må lære seg å leve med tilstanden, for helsevesenet har ikke mer hjelp å tilby.
Da er det veldig viktig at man tråkker varsomt og respektfullt. Man skal ikke love noe (som lovverket sier), og man skal heller ikke utnytte klienten for å få makt eller penger.

Mange sliter psykisk og trenger hjelp til å "rydde opp" i tankene sine. Og når vi vet at psykologien er overbelastet og ventelistene veldig lange, er det kanskje ikke så rart at folk tyr til alternative behandlingsformer. Når jeg gir en reading, er det med intensjon om å hjelpe til med å løse opp i blokeringene og å se potensialet og mulighetene, ut fra det jeg "leser" i energiene deres. At jeg innerst inne har med meg en intensjon og et ønske om å kunne hjelpe vedkommende så godt jeg kan.

Jeg har enda ikke møtt en eneste  person som ikke har opplevd motgang og som av og til synes verden er et litt for tøft sted å være...og da ønsker man ikke å bli møtt med "dommedagsprofetier", utnyttelse og/eller makt.
Ofte er en reading (eller healing-behandling) nok til å "komme over kneika" - mange uttrykker at det var så godt å endelig "bli sett".
Og selv om en del gjerne vil bli fortalt hva de skal gjøre, hvilke løsninger de skal gå for, hva fremtiden vil bringe, så er det ikke min oppgave å fortelle dem det. Fordi: Hver og en har ansvar for sitt eget liv, for å ta valg og avgjørelser som gjør at de skaper det livet de ønsker seg. Det kan føles skremmende, men det gir masse selvtillit og glede når man oppdager at man kan ta et første skritt, og skritt nr 2 og 3, på veien til å skape det livet man ønsker seg!

Dessverre finnes det useriøse behandlere i alle yrkesgrupper - det er bare så trist at når ei "spådame" eller en healer/sjaman gjør feil/er useriøs, blir det slått opp med fete typer i avisene. Det samme skjer ikke hvis en håndverker tar seg grovt betalt og utfører jobben slurvete, eller en lege stiller feil diagnose...  Det er dessverre en del personer som ikke har yrkesstolthet, som utnytter, jukser og bedrar for egen vinnings skyld, og de finnes i ALLE yrkesgrupper, ikke bare innen alternative behandlingsformer.

På den andre siden har også de som oppsøker alternative behandlere et ansvar. Det kan være lett å la seg fasinere av at behandleren har evner, men det betyr på ingen måte at han/hun er "allvitende" - og de kan ta feil. Husker da jeg var på alternativmesse for første gang: Jeg gikk fra den ene til den andre og fikk høre "Dette er det ENESTE riktige for deg, det VET jeg!" Etter å ha vært innom 10 - 12 stands og fått høre dette 7 - 8 ganger.... gjett om jeg trodde på dem?

Derfor er det viktig at man bruker sunn fornuft og sunn skepsis når man oppsøker en alternativ behandler. Man bør sjekke ut med vedkommende hva han/hun kan tilby, gjerne forhøre seg litt om andre kjenner til vedkommende, og man bør kjenne etter om magefølelsen sier at akkurat denne personen er den riktige for meg. Det handler om å finne en behandler som viser respekt, som har en ydmyk holdning til det han/hun driver med, og som man føler man får tillit til. Kjenner man at det er noe som "ikke stemmer", eller man får inntrykk av at vedkommende har et stort ego som gjerne vil fôres med makt og penger, ja, da skal man si takk for seg. Og du har ingen plikt til å forklare hvorfor du trekker deg. 
Ønsker jeg en behandling kontakter jeg ofte flere, kjenner på hvordan det er å snakke med dem, vurderer inntrykket jeg får, leser på hjemmesider hvis det finnes - der er det ofte gjestebok eller anmeldelser hvor folk har lagt igjen tilbakemeldinger - og bruker god tid på å bestemme meg. Jeg ønsker jo å finne det tilbudet jeg føler er best for meg!

Hvis du lurer på hvor du kan finne en seriøs behandler, så kan du gå på nettet og se på sidene til Det norske healerforbundet (www.healing.no) og Norsk spiritualist forenings healerforbund (www.spiritualist.no/nsfh). Begge forbundene har kurs og retningslinjer for medlemmene sine, og de har liste over medlemmene som har gått kursene og som er pålagt å følge retningslinjene. I tillegg gir healeren klientene sine et evalueringsskjema som klientene fyller ut og sender inn selv, og når forbundet har mottatt et visst antall evalueringer hvor det ikke er tvil om at healing hadde skjedd, blir man "godkjent".
På listene står det "GH" (=godkjent healer) eller "RGH" (=Registrert godkjent healer) et sted på linja, der navn og andre opplysninger står.  "Registrert" betyr at vedkommende har registrert seg i Brønnøysundregisteret, under alternativ behandling.  
Forbundene kan ikke "gå god for" at medlemmene følger det de har lært på kurs og/eller retningslinjene forbundet har, men det er større sannsynlighet for at du finner en seriøs behandler på en av  disse listene, enn i en annonse i avisa.

Vennlig hilsen Torill

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden