12. okt, 2016

KRAFTDYR

Tusen takk til Anita Price Foto for at jeg får lov å bruke dette fine bildet av gaupemor med barn!

Første gang jeg hørte om kraftdyr var på et kurs sommeren 2001. Kursholder fortalte at et kraftdyr er som en hjelper, som er der for å støtte og hjelpe oss, slik som guider og engler gjør. Men at dette dreier seg om dyr. De forskjellige dyrene har forskjellige egenskaper og man kan lære mye av dem ved å se på hvordan de bor, lever og forholder seg til hverandre. For eksempel kan maurene lære bort mye om samarbeid og innsatsvilje. Edderkoppene vever nettet de bor i og skaper det hjemmet de vil ha; får man den som kraftdyr kan man trygt ta en titt på sitt eget hjem, om det er slik man ønsker å ha det.
Og selvfølgelig står nevnte dyr for mer enn det jeg har skrevet om.

På nevnte kurs kom kortstokken Medicine Cards fram. 52 kort med like mange forskjellige kraftdyr. Og jeg trakk Lynx/Gaupen. Som står for "å bare vite" på en stille, rolig måte. Den gangen følte jeg ikke at dette var helt meg, men jeg ser i dag at det gaupa står for blant annet kommer til uttrykk gjennom intuisjon/klarsyn som jeg i dag bruker når jeg gir reading.

Gaupa var også min følgesvenn i ca 5 år da jeg var med i en trommegruppe. I gruppa var regelen at vi alltid skulle ha med oss et kraftdyr "på reisen", som beskytter og veileder. Jeg fikk mange fine opplevelser sammen med gaupa i trommereisene, nye innsikter og ny kunnskap om meg selv. Men jeg opplevde også at den bare satte seg rett ned og ikke ville være med på mine planer for trommereisen. Vi skulle alltid ha et mål, en intensjon, for trommereisen, men det hender vi gaper over mer enn vi er klar for, og da kan kraftdyret si stopp; på sin egen måte.  

Noen ganger har jeg vært på samlinger eller kurs hvor vi fikk beskjed om at vi skulle få et nytt kraftdyr, og nevnte kortstokk ble tatt frem. Og jeg har trukket gaupa gang på gang…… Ingen tvil om at det er den som er kraftdyret mitt!

Senere har jeg vært på et annet kurs hvor vi skulle finne et kraftdyr. Vi ble ledet inn i en meditasjon hvor vi gikk inn i en grotte. Deler av grotten lå i mørke, og vi satte oss ned i den lyse delen av grotten og bare ventet. Ut av mørket kom et nydelig lite rådyr, som nå er et av mine kraftdyr. Ja, for det går fint an å ha flere kraftdyr, akkurat på samme måte som vi kan ha flere guider og hjelpere.

Gaupa har blitt en følgesvenn som kan dukke opp i vanlige meditasjoner også, noen ganger for å leke og kose, andre ganger for å "være med på tur" og lære meg noe, på sin egen spesielle måte.
Jeg er veldig glad i dyr, men dessverre allergisk mot alt som har pels og fjær. Men gaupa kan jeg ha kontakt med så mye jeg vil....heldigvis.....og det hender jeg "ser" den er rundt meg i dagliglivet.

Vennlig hilsen Torill

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden