12. okt, 2016

NÅR EN DØR LUKKES, ÅPNES EN ANNEN

Jeg har ikke vært så aktiv/"utgående" den siste tiden, og det har en grunn. Jeg skjønte allerede i juni at sekretærjobben min sto mer eller mindre i fare på grunn av innsparinger og strammere budsjett neste år, noe som ikke alltid har vært like enkelt å forholde seg til. Det kan være vanskelig å slippe bekymringene, vanskelig å skyve vekk tankene og leve i nuet. Og først nå er situasjonen avklart: Fra nyttår blir stillingen min som nå er på 70 % redusert til 50 %. Dette betyr at jeg får en dag ekstra pr uke til å gjøre andre ting.

Og jeg vet hvilke andre ting jeg har lyst til å gjøre!
En del bedrifter spanderer massasje på sine ansatte, som et velvære-tilbud. Det fremmer trivsel, helse og gir en følelse av å bli tatt vare på av arbeidsgiveren.
Jeg har lyst til å gjøre noe lignende. Ikke med massasje, men med healing. Jeg leste for noen år siden i Norsk Ukeblad (nr 12/2014 "Det virker for meg" - Jeg kan sende kopi pr mail hvis ønskelig) som skrev om en bedrift i Arendal som hadde/har en healer på besøk til faste tider. Og at dette hadde medført reduksjon i sykefraværet, og forebygget sykefravær. Samtidig som de ansatte fikk en velvære-opplevelse.

I mange andre land praktiserer de noe som kalles "terapeutisk berøring", både i bedrifter og på sykehus. Dette er en behandling som består i å ligge behagelig med dempet lys og dempet, rolig meditasjonsmusikk, mens du fokuserer på varmen fra hendene til en annen person som holder på forskjellige steder på kroppen din.
Og ettersom jeg har det som kalles "varme hender" og kan overføre energi som kan virke beroligende, avslappende, demper/fjerner smerter, som bl.a. styrker immunforsvaret og gir påfyll av energi, vil velværeopplevelsen også gi positive helseeffekter.
På en tidligere sekretær-jobb healet jeg flere av kollegaene mine, og kurerte både hodepine, nakkesmerter og ømme muskler. Og de holdt seg på jobb og var effektive, istedet for å gå hjem pga plagene sine. Enkelte holdt på å sovne der de satt på kontorstolen sin og fikk noen minutters behandling.

Når en bedrift prøver noe sånt som dette og får et så positivt resultat at det kan skrives om i et ukeblad, tenker jeg at flere bedrifter både bør og kan forsøke det samme. Utfordringen min er å finne de(n) bedriften(e) som har en ledelse som er åpen for å tenke nytt og som har omtanke for sine ansatte. 
Men hvor finner jeg en bedrift som kan tenke seg å prøve dette? Gjerne i Larvik-/Staverns- området, eller et sted i Vestfold, eller i Porsgrunn og Skien. Vet du om en bedrift hvor ledelsen er åpen og positiv til å prøve noe sånt som dette jeg har beskrevet? Da blir jeg veldig glad dersom du kan tipse dem og/eller meg.

Vennlig hilsen Torill

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden