16. mar, 2019

MARKEDSFØRING FOR HEALING

Helt siden jeg opprettet enkeltmannsforetak og ble synlig på sosiale medier, har jeg jevnlig fått henvendelser fra selgere som vil selge meg annonser av forskjellige slag. For at jeg skal bli mer synlig og tiltrekke meg flere klienter. Jeg har prøvd noen av tilbudene og opp gjennom de 20 årene jeg har vært aktiv healer har jeg gjort noen erfaringer.

De fleste lokker med tilbud, f.eks. halv pris. Jeg valgte å prøve en av dem, en søke-side som gjerne ville ha inn flere "alternative" kunder, ettersom det var stadig flere som søkte etter dette. Jeg reagerte på at jeg ikke fikk en skriftlig avtale, at det var veldig lite informasjon å få tilsendt.  Men jeg fikk muntlig beskjed om at jeg måtte bekrefte fortsatt abonnement når prøve-halvåret var over, i motsatt fall ville det bli slettet. Senere skjønte jeg at den uttalelsen burde jeg fått pr mail. 2 måneder etter prøvetiden på et halvt år fikk jeg faktura på full pris, for et helt år – fordi jeg ikke hadde sagt opp abonnementet innen fristen. Kontaktet både Forbrukerombudet (som fortalte at de fikk mange henvendelser vedr denne søke-siden) og andre instanser, men kom ingen vei. Så jeg måtte betale flere tusen kroner – og sendte samtidig mail og sa opp abonnementet med virkning fra når perioden jeg hadde betalt for var utløpt, og krevde bekreftelse på at oppsigelsen var mottatt. Det fikk jeg, og den ble tatt godt vare på.
Da betalt periode var over, sjekket jeg denne nettsiden flere ganger. De fjernet meg ikke (men sendte ikke faktura), så til slutt tok jeg kontakt og ba om å bli fjernet, for jeg hadde ikke lyst å være med i noe som var så negativt. 

Fikk også telefon fra en annen nettside som lokket med pop-up-annonse. Det var ikke måte på hvor fint og flott dette var (og dyrt!), for da ville alle som søkte etter det jeg holder på med, få opp min annonse foran alle de andre.
Akkurat da hadde jeg god tid, så jeg tok en prat med selgeren som ringte og forklarte hvordan jeg opplever pop-up-annonser: Det eneste en slik annonse forteller, er at vedkommende har god økonomi. Ingenting annet. Annonsen sier ingenting om hvem vedkommende er, hvordan vedkommende jobber, grad av seriøsitet eller om det er denne personen som er det riktige valget for meg.
Når det kommer til å gå til noen for å få behandling, liker de fleste å sjekke litt, spørre familie, venner og kollegaer om de kjenner til noen som er hyggelige og flinke. Andre leter mer på nettet for å finne informasjon om personen de vurderer – og da betyr en pop-up-annonse lite.

For noen år siden fikk jeg igjen telefon fra en selger som jobbet på førstnevnte nettside. Selgeren var pågående og frekk (jeg har selv jobbet som telefonselger et halvt års tid og kjenner til etikk, moral, lover og regler), og jeg bestemte meg for å jatte med en stund, for å se ut hvor langt han var villig til å gå. Han gikk VELDIG langt, og etter nærmere en halvtime påsto han at jeg skyldte han å kjøpe annonse, for på den tiden vi hadde pratet sammen kunne han ringt 3 andre og fått salg hos dem! Vel, det var også hans valg å prate med meg så lenge. Jeg er veldig glad for at jeg er sta nok til å ikke la meg presse til noe jeg ikke vil. 

Jeg har en ro innvendig, en visshet om at de klientene som skal til meg, de finner meg likevel. Det handler om energier, at de klientene som trenger akkurat meg, de finner meg og tar kontakt. Og det handler om at jeg får de utfordringene og det antallet klienter som er riktig for meg – til enhver tid.

Nå for tiden er det mange tilbud om "riktige" teknikker for å tiltrekke seg mange kunder. Det lokkes med "gratis webinar" om f.eks. 10 trinn til en suksessfull forretning. Jeg har vært med på noen av disse, og det samme gjentar seg hver gang: Det snakkes rundt grøten, med store ord og store vyer om stor kundetilgang og fantastiske inntekter. For hensikten er å få folk til å kjøpe et dyrt kurs. Og det legges fram uttalelser fra folk som angivelig skal ha tatt kurset tidligere, som roser kurset opp i skyene.
Jeg synes det er skuffende at det lokkes med informasjon om hvordan man kan tiltrekke seg kunder – for den informasjonen får man (stort sett) ikke – det er bare informasjon om at det finnes et kurs som kan kjøpes, om temaet.  

Har også fått tilbud om å kjøpe annonse på GPS, det vil si at når en med GPS kjører forbi huset mitt, vil det komme opp tips om "Torills Healing" og anvisning om hvor jeg holder til.

Jeg får også henvendelser fra selgere som gjerne vil at jeg skal få ny hjemmeside hos dem, og får ofte høre at den jeg har ikke er god nok.  Og at jeg "må" ha .no til slutt i linken, i stedet for .com. Da vil jeg nå ut til mange flere. Og det siste er at hjemmesiden må støttes av ditten og datten, slik at både mobiler, iPad, nettbrett osv kan lese hjemmesiden min "på riktig måte". Har bedt om å få linken til hjemmesider de har laget for andre bedrifter for å se hva de tilbyr, men ingen av dem har føltes riktig, så langt.

Foreløpig har jeg ikke kjøpt noe kurs, annonse på GPS eller byttet hjemmeside. Og tviler på at jeg kommer til å gjøre det. Fordi jeg i løpet av mine 20 år som aktiv healer har erfart at "energiene ordner opp". De periodene jeg har overskudd og tid tar folk kontakt, bestiller time og jeg har nok å gjøre. De periodene hvor jeg er i prosesser og trenger energien/tiden selv, eller andre aktiviteter tar tiden min, er det nesten ingen som tar kontakt. Det regulerer seg selv.

Så jeg velger å lytte innover, kjenne etter hva som er riktig for meg, og går den veien som føles riktig. Jeg har oppføringer på nettet, men tror ikke de betyr alt. Uansett hvor mange annonser jeg har på forskjellige søke-sider på nettet, eller hvilken type hjemmeside jeg har – det er intensjonen bak, hensikten jeg ønsker å oppnå, energiene jeg sender ut, som til syvende og sist er avgjørende. Og den beste markedsføringen jeg får kan ingen av de nevnte tilbudene overgå: Jungeltelegrafen som settes i gang når en fornøyd klient forteller til omgivelsene sine om en god, positiv opplevelse hos meg!

Vennlig hilsen Torill

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden