19. aug, 2019

Å SKAPE GOD KARMA

Jeg opplever at det er mye fokus på dårlig karma, men ikke så mye på god karma.

Hva er det som skaper god karma? Jo, at det ligger en positiv, kjærlighetsfylt intensjon "på bunnen" om å skape noe som er godt. Og så lenge intensjonen er god og positiv, er det dette som skapes. Selv om mottakerne ikke reagerer positivt. Jeg har selv gjort ting med god intensjon, som har blitt mottatt med kjefting, kritikk og / eller avvisning. Men hvordan de andre reagerer, handler om deres eget karma. Ikke mitt.

For mange år siden var jeg med i ei gruppe som kom sammen en gang i måneden.
På denne tiden hadde jeg store allergiproblemer (astma, eksem m.m.) og jeg ble jublende glad da jeg fant en test som viste at jeg har allergi/intoleranse for ca 25 forskjellige matvarer. Jeg la om kostholdet og fikk en mye lettere hverdag, nesten uten allergiproblemer. På samlingene i nevnte gruppe tok jeg med frukt til meg selv, slik at jeg hadde noe å spise som var bra for meg, mens de andre spiste det som ble servert. Men det var flere i gruppa som ikke respekterte at jeg ikke lenger kunne spise hva som helst. Vi samlet oss på omgang hos hverandre, og flere vertinner ble skikkelig fornærmet fordi jeg ikke forsynte meg av maten som ble servert, noe som ble gitt uttrykk for både klart og tydelig. Jeg prøvde å forklare, men fikk ingen forståelse for at maten på bordet gjorde meg syk.

Etter hvert oppdaget jeg at jeg har healing-evner, og interessen min for "alternativer" våknet. Men svært få av de andre i gruppa hadde interesse for dette, og når jeg prøvde å fortelle om min nye interesse, var det flere i gruppa som "trakk ned en rullegardin". De bare satt der og stirret foran seg, sa ingenting, bare ventet på at noen skulle bytte samtaletema. Som for eksempel fargene på gardinene i forhold til veggene, hvordan store tallerkener stables i oppvaskmaskinen, og andre ikke-personlige temaer.

Det ble en gradvis oppvåkning fra min side. Jeg kjente mer og mer at jeg ikke trivdes sammen med dem lenger, og at mitt ønske om å få være frisk ved å spise mat jeg tåler, ikke ble respektert. Men hvordan kunne jeg trekke meg ut, uten å tråkke dem på tærne?

Jeg kjøpte fine stearinlys formet som roser og pene oste-gafler, en av hver til hver av de andre. På neste samling sa jeg ingenting før vi avsluttet med å avtale nytt møte. Da fikk hver av dem gave, jeg takket for meg, for mange hyggelige år sammen. Og fortalte at jeg følte for å gå i andre retninger, at jeg ønsket å lære mer om evnene mine og bruke tid på å lære og utforske, og ønsket dem lykke til videre uten meg. De som hadde kritisert mest, mente at jeg trengte da ikke gi dem gave fordi om jeg sluttet. Joda, jeg følte at det var riktig å gjøre.

Det å skape god karma handler ofte om hvilke ord vi velger å bruke.
For en tid siden var en gjeng samlet for å spise middag sammen, men en person kom ikke til avtalt tid. 20 minutter senere sendte jeg en sms:  "Du er dypt savnet ved middagsbordet – håper du kommer snart" med smilefjes og hjerter. Da vedkommende kom litt senere, fikk jeg en smilende kommentar om at det var da en særdeles hyggelig måte å si fra om at noen er forsinket. Hadde nok ikke fått samme tilbakemelding om jeg hadde sendt en kritisk sms.

Så det handler om å si og gjøre med kjærlighet og omsorg, med en god intensjon om å ville det beste for alle parter. Og skulle du bli møtt på en ufin måte, så husk at det ikke handler om deg, men trolig heller om at den andre ikke er i balanse og/eller ikke har det godt med seg selv, og at det er dette som uttrykkes i reaksjonen du får.

Vennlig hilsen Torill

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden