17. okt, 2020

SYNGEBOLLER

Jeg har i mange år vært fasinert av syngeboller, hadde veldig lyst å kjøpe en, men følte at jeg ikke visste nok om dem, var usikker på hvilken/hva slags jeg skulle kjøpe.

I fjor høst var jeg på den store alternativmessen i Lillestrøm og tittet litt rundt etter syngeboller. Prøvde noen mørke med fint mønster rundt "magen", men det var nesten ikke lyd i dem. Fikk vite at de var fabrikk-laget, og det ønsket jeg ikke. Hos en annen utstiller fant jeg en syngebolle som "sang til meg". Den holdt lyden lenge og jeg kjente at den vibrerte i hånden. Det føltes riktig å kjøpe den, så da gjorde jeg det = den på bildet. Syngebollen ble brukt mye. Jeg fant ingen å lære av, så jeg prøvde meg fram.

Rett over nyttår, sent en lørdagskveld "kom det noen ord inn i hodet mitt" om at jeg skulle kjøpe en syngebolle til. "En syngebolle til?" undret jeg. "Ja, en syngebolle til" dukket opp i hodet mitt på nytt. Så jeg satte meg ved pc'en og leita på nettet. Fant ikke noe som falt helt i smak, men sendte mail med spørsmål til et par stykker.

Neste morgen, mens jeg spiste frokost, fikk jeg beskjed om å se på finn.no. Det er vel ikke syngeboller til salgs der, tenkte jeg, og så kom beskjeden på nytt. Så da gjorde jeg det. Og der fant jeg et helt sett på 7 syngeboller, et "Chakra-sett". Jeg ringte til selger og pratet med henne, og vi ble enige om å treffes neste dag. Det var et stykke å kjøre, men det gikk greit. Syngebollene var laget i et kloster i India, fortalte selger, og hun hadde en mentor som hadde tilknytning til klosteret. Det var han som hadde skaffet henne syngebollene i første omgang. Nå følte hun at hun var ferdig med dem, at de kunne få være til glede og nytte for andre. Og jeg ble den lykkelige nye eieren av de 7 syngebollene. 😀

2 – 3 dager senere hadde jeg samling i lokalene mine med "velværeopplevelse", hvor jeg hadde annonsert bruk av 1 syngebolle, havtromme og sjamantromme. De som kom visste ikke at jeg knapt hadde fått brukt settet på 7 syngeboller, men jeg lot intuisjonen lede meg og spilte på alle sammen i løpet av velvære-stunden som varte ca 1 time.
Ettersom dette var første gangen jeg arrangerte "velværeopplevelse" ba jeg om ris og ros fra de som kom og det fikk jeg. Jeg fortalte dem at de 7 syngebollene som var et sett bare hadde vært i hus 2 – 3 dager og at jeg ikke hadde gjort dette før. Men det trodde de ikke noe på! De mente jeg måtte ha gjort dette mange ganger….

Senere på våren tok jeg en regresjon, tilbake til tidligere liv. Ikke på grunn av syngebollene, men av en annen årsak. Men plutselig var jeg tilbake i et liv hvor jeg var munk og spilte på syngeboller – da skjønte jeg hvorfor jeg har vært så tiltrukket av syngeboller i flere år. Og hvorfor intuisjonen føltes så trygg da jeg spilte på syngebollene på første velvære-arrangementet.
Dessverre kom korona-pandemien og det ble bråstopp i slike aktiviteter.

I september var jeg på kurs hos lege Audun Myskja, et kurs som heter "Toning og syngeboller". Det var interessant å se at den måten jeg hadde spilt på syngebollene var noe av det som ble undervist på kurset.
På kurset fikk deltakerne tilbud om å kjøpe ekte "Mester-boller" fra Tibet, laget på 1700-/1800-tallet. Men Myskja var ikke interessert i å selge bare for å selge, han ville vite hvorfor jeg ønsket meg en syngebolle til. Han var fornøyd med svaret og etter å ha "plinget" på flere, fant jeg en Void-Yoni-bolle som "sang til meg". Han la bollen på nakken min og slo på den, og lyden vibrerte helt ned i tærne. Den måtte bare bli min!

Innimellom hverdagens gjøremål, jobb, oppussingsprosjekter og alt som skjer prøver jeg nå å bli bedre kjent med den nye syngebollen min, "plinger" på den når jeg går forbi der den står, eller mediterer med den.

Når korona-pandemien er over ønsker jeg å fortsette med "velværeopplevelser" som nevnt over og å bruke syngebollene i behandling når det føles riktig.

Vennlig hilsen Torill 

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden