10. aug, 2022

BRUKER DU VERKTØYENE DU HAR LÆRT?

Jeg opplever innimellom at klienter som kommer til meg forteller om tunge stunder, om følelsen av å gå i ring, at «ingenting» hjelper, uansett hva de prøver av tilbud både innen Helsevesenet og «alternativer», at det har pågått over lengre tid, og at de er sliten og lei av å ha det sånn.

Når jeg begynner å foreslå noe, så viser det seg ofte at vedkommende allerede har gått kurs og lært forskjellige teknikker. For eksempel meditasjon, Silva-metoden, Reiki-kurs og annet. Når jeg spør videre, viser det seg at de har prøvd en gang eller to etter at de gikk på kurset, men «det virket ikke».

De fleste teknikker må gjentas og gjentas før de fungerer, før utøveren får uttelling.
Hadde du lært å sykle hvis du prøvde bare 1 eller 2 ganger? Tvilsomt! Hadde babyer lært å krabbe eller å gå dersom de bare prøvde 1 eller 2 ganger. Nei!

Så jeg undres over at det forventes at de verktøyene man lærer for å få et bedre liv, ikke brukes mer enn et par ganger, før man gir opp.
Det tar tid å venne seg til å meditere. Tankene flyr hit og dit, og man føler at man ikke får det til. Men med daglig øving får man det til. Silva-metoden (enkelt forklart) er å venne seg til å bruke den høyre hjernehalvdelen mer, som styrer kreativitet, følelser og fantasi. I motsetning til den venstre hjernehalvdelen som er logisk, beregnende og analyserende. Når hjernehalvdelene brukes i balanse, kommer det mer flyt i livet. De som går på Reiki-kurs (healing) får ofte høre at før de kommer på kurset er de som en radio som står og skurrer mellom 2 stasjoner. Underveis i kurset får man «innvielser» som gjør at man stilles inn på 1 stasjon. Så er det opp til deg selv å skru opp lydstyrken = jo mer du bruker det du har lært på deg selv, jo bedre blir resultatet.

Flere av mine klienter føler de sliter, men skjønner ikke hva som skal til for å komme ut av det. For det har «prøvd alt». Men når man bare prøver noen få ganger, blir det ikke noe positivt resultat, for det tar tid å få hjernen til å fungere på en ny måte. Det sies at for å endre en (u)vane må du bevisst velge den bort i minst 21 dager, før hjernen har funnet ut at den ikke trenger dette reaksjonsmønsteret lenger.

Jeg fikk beskjed på et kurs at jeg skulle velge en meditasjon og gjøre den hver dag i 90 dager. For å huske det hver dag satte jeg varsel på mobilen hver ettermiddag. Meditasjonen ga meg et avbrekk i en ofte hektisk hverdag, ca 20 minutter som var bare mine, hvor jeg kunne roe ned, slippe alt som ga stressfølelse, og bare være i min egen boble. Og klarte å gjennomføre hver dag sammenhengende i 90 dager. Meditasjonen ble etter hvert en kjærkommen pause i hverdagen, pluss at det ga positive resultater for meg selv, for eksempel at noen gamle, uhensiktsmessige tankemønster (oppfatninger) ble kraftig dempet. Jeg hadde ikke fått dette resultatet ved å gjøre meditasjonen bare noen få ganger.

Hvorfor ikke love deg selv å ta deg selv mer på alvor?
Gjør en avtale med deg selv om at du skal praktisere det du har lært hver dag i 1, 2 eller 3 måneder – OG gjennomfør!

Når du holder det du lover deg selv viser du deg selv at du er verdt å ta på alvor, at du ønsker og trenger den oppmerksomheten og omsorgen du gir deg selv ved å gjøre dette, og at du er verdt å ta vare på. Det gir en positiv følelse av egenkjærlighet! (Det er min erfaring).

Vennlig hilsen Torill

Nyeste kommentarer

17.10 | 11:44

Spennende! jeg visst svært lite om syngeboller før jeg leste dette. Flott, opplysende og spennede side

19.12 | 14:02

Disse kortene er spennende og gir et innblikk i hva jeg skal være oppmerksom og bevisst på, og hva året kan bringe, morsom .Torill er veldig flink til å tolke og fortelle om kortenes betydning.

04.12 | 14:48

Jeg traff min tidligere arbeids kollega Grete på legekontor i forrige uke... Tror det var en mening bak hennes info om deg...og meningen jeg skal til deg da du stadig dukker opp i mitt hode....

Del denne siden